Petak 26 Februar 2021

Ulazna vrata

Ulazna vrata su veoma važan detalj u izgledu Vaše kuce, zato Vam nudimo širok izbor ulaznih vrata koja prema nameni mogu biti: jednokrilna, dvokrilna, trokrilna sa fixnim dovratnikom itd… Izborom ovih vrata dobijate trajnu zaštitu i veoma lako i jeftino održavanje.

Ulazna vrata mogu biti izradjena od PVC-a,Aluminijuma I u kombinaciji aluminijum-drvo u svim bojama pa cak I u raznim imitacijama drveta.

Ulazna vrata mogu se izradjivati sa razlicitim ispunama: Poluzastakljena, u rasteru,puna vrata, sa ukrasnim panelima I sigurnosna vrata

Klasično otvaranje

Klasicano otvaranje prozora ili balkonskih vrata podrazumeva uobicajen sistem otvaranja,to podrazumeva otvaranje prozora u dve ose,horizontalne i vertikalne odnosno okretno-nagibno otvaranje. U nasoj ponudi jednokrilni prozori i balkonska vrata su standardno opremljeni sistemom otvaranja oko obe ose.Kod dvokrilnih prozora i balkonskih vrata jedno (glavno) krilo se otvara oko obe ose a drugo(pomocno) krilo samo oko vertiklane . Postoji mogucnost da se oba krila otvaraju okretno-nagibno ali u tom slucaju se postavlja fiksni stub izmedju dva krila. Kod trokrilnih i visekrilnih klasicnih prozora takodje su moguce obe varijante otvaranja.

Klizni sistemi

Klizna vrata su posebno pogodna kada želite da maksimalno iskoristite prostor  u vašem domu. Sistem otvaranja je veoma jednostavan i maksimalno funkcionalan s'obzirom da je danas potreban svaki centimetar prostora u kome živimo.

Idealna su za male i uske prostore za jer ne zauzimaju mesto u prostoriji prilikom otvaranje nego jednostavno otklizaju ustranu. Klizna vrata(pregrade) se mogu izradjivati u vise razlicitih sistema I nacina otvaranja:

Paralelno klizni sistem je sistem koji je idealan za unutrasnja vrata u malim prostorijama I pregradjivanje prostorija.Paralelno klizni system se u praksi najvse koristi upravo u tim slucajevima ali I veliku primenu ima kada je u pitanju zatvranje terasa,zimskih basti itd.Ovaj sistem se retko koristi kao fasadna pregrada jer nije moguce obezbediti potouno dihtovanje I zastitu od spoljasnjih uticaja.

Nagino klizni sistem(kombi sistem) je odlicno resenje za fasadne pregrade. Zbog lakoce koriscenja I maksimalnog iskoriscenja prostorija bilo da je u zatvorenom ili otvorenom polozaju ovaj sistem je nasao veliku primenu kada je u pitanju opramanje modernih stanbenih jedinica.Sistem funkcionise tako sto prilikom otvaranja krilo blago izlazi iz ravni I veoma lako otklizava u stranu.Pored ovakvog postoji mogucnost i KIP otvaranja.Takodje postoji mogucnost polu-automatskog I automatskog otvaranja

Klizna stena ili podizno klizni sistem je noviji sistem kliznog otvaranja koji ima slican princip kao nagibno klizni osim sto krilo koje otklizava ne izlazi iz ravni vec se podize I tada otkilaza u stranu.Prednost ovog kliznog sistema u odnosu na druge je prvenstveno u mogucnosti izrade velikih otvorivih povrsina (cak do 3.5m), lakoca koriscenja I bolje dihtovanje. Zbog svih ovih karakteristika ovaj sistem je nasao svoju primenu kod velikog broja objekata savremene arhitekture gde se zahtevaju velike svelte povrsine. Kao I kod drugih I kod podizno kliznih sistema postoji mogucnost automatskog otvaranja odnosno zatvaranja

Garažna vrata

Segmentna vrata po svojoj konstrukciji spadaju u najbolje resenje kada je rec o garaznim vratima, jer su predvidjena za sve vrste otvora, kao i za razlicite vrste konstrukcija objekta. Segmentna vrata se mogu postaviti na bilo koju vrstu otvora, pravougaoni, sa kosim ivicama, polukružni ili sa lukom. U svakom slucaju obezbedjeni su pouzdana termoizolacija, lakoca korišcenja I estetski izgled. Ona ne zauzimaju mesta ni ispred garaže ni unutar garažIspuna vrata se sastoji od nekoliko horizontalnih palela (segmenata), medjusobno povezani šarkama. Krecuci se po vodjicama , ispuna vrata prelazi iz vertikalnog (zatvoreno) položaja u horizontalnli(otvoreno) i pakuje se pod plafon. Svi detalji na garžnim vratima su izradjeni od materijala visokog kvaliteta i prema zapadnoj tehnologiji, cime je zagarantovana pouzdanost proizvoda.U samu ispunu(panele) moguca je i ugradnja pesackih vrata sto pojednostavljuje koriscenje samih vrata i garaznog dela.

Rolo vrata su proizvod pogodan pre svega za izolovane garaže. Svojom konstrukcijom rolo vrata omogucavaju maximalno iskorišcavanje prostora garaže ili prolaza bez potrebe za vecim gradjevinskim zahvatima. Vrata se jizraduju i montiraju sa unutrašnje strane na gradjevinski otvor, ili sa spoljašnje strane pred gradjevinski otvor. Rolo vrata su sastavljena od aluminijumskih ili metalnih lamela sa ili bez ispune od poliuretanske pene ili, Rolo vrata se mogu opremiti prosvetljavajucim ili provetravajucim lamelama.

Aluminijuska garazna vrata se izradjuju od standardnih AL profila sa ili bez termoprekida.Postoji vise varijanti izrade takvih vrata:harmo sistem,sistem krilo na krilo ili klasican sistem otvaranja sa dva ili vise krila.Preporuka je da se ovakav sistem garaznih vrata ugradjuje na otvore manjih dimenzija

Sigurnosna vrata

Sigurnosna vrata Helas CT-B-C 2

Helas vrata CT-B-C karakteriše sigurnost, kvalitet, funkcionalnost i dopadljiv izgled. Boje: bela, trešnja, coffee

Karakteristike:

 • Celicni ram debljine 1.4mm sa više kaskada što mu daje dodatnu cvrstinu

Krilo vrata:

 • Debljina krila 70mm
 • Celicni lim debljine 0.7 mm
 • Kartonsko sace kao termo-zvucna izolacija
 • Prag od prohroma
 • Skrivene šarke oslanjaju se na kuglic(ne ležajeve
 • Zaprivna dihtung guma na ramu i krilu vrata
 • Širokougaona špijunka
 • Sigurnosna brava sa kodiranim cilindrom
 • Sistem zakljucavanja u 14 tacaka trostrano
 • 6 kom. kodiranih kljuceva + 2 kom. radna kljuca
 • Dimenzija 2050 x 950 mm, 2000 x 900 mm
 • Nema štelujuce pervejze


Dve boje vrata:

Bela, špricana poliuretanskom farbom mahagoni, presvucena PVC folijom

Ispunjavaju standarde kvaliteta i dimenzija

Ugradnja: Koristi se armirano gvoždje (vari se za ram) i pur pena

Pakovanje: Vrata su pakovana u kartonu, obložena stiroporom i presvucena zaštitnom PVC folijom

Garancija: 2 godine.

1 (19K)2 (21K)3 (16K)4 (14K)


Sigurnosna vrata Helas CT-B-C 3

Helas vrata CT-B-C karakteriše sigurnost, kvalitet, funkcionalnost i dopadljiv izgled. Boje: mahagoni, bela

Karakteristike:

Celicni ram debljine 1.4mm sa više kaskada što mu daje dodatnu cvrstinu

Krilo vrata:

 • debljina krila 70mm
 • celicni lim debljine 1 mm
 • kartonsko sace kao termo-zvucna izolacija

  Prag od prohroma
 • Skrivene šarke oslanjaju se na kuglicne ležajeve
 • Zaprivna dihtung guma na ramu i krilu vrata
 • Širokougaona špijunka
 • Sigurnosna brava sa kodiranim cilindrom
 • Sistem zakljucavanja u 14 tacaka trostrano
 • 6 kom. kodiranih kljuceva + 2 kom. radna kljuca
 • Dimenzija 2050 x 950 mm, 2000 x 900 mm
 • Nema štelujuce pervejze

  Dve boje vrata:

  bela, špricana poliuretanskom farbom mahagoni, presvuc(ena PVC folijom

  Ispunjavaju standarde kvaliteta i dimenzija

  Ugradnja: koristi se armirano gvoždje (vari se za ram) i pur pena

  Pakovanje: Vrata su pakovana u kartonu, obložena stiroporom i presvucena zaštitnom PVC folijom

  Garancija: 2 godine.