• Dragiše Mišović 14, Lučani
  • 032/817-138

PVC Stolarija

Klizna vrata su posebno pogodna kada želite da maksimalno iskoristite prostor  u vašem domu. Sistem otvaranja je veoma jednostavan i maksimalno funkcionalan s'obzirom da je danas potreban svaki centimetar prostora u kome živimo.

Idealna su za male i uske prostore za jer ne zauzimaju mesto u prostoriji prilikom otvaranja nego jednostavno otklizaju u stranu. Klizna vrata(pregrade) se mogu izradjivati u vise razlicitih sistema I nacina otvaranja:

Paralelno klizni sistem je sistem koji je idealan za unutrasnja vrata u malim prostorijama I pregradjivanje prostorija.Paralelno klizni system se u praksi najvse koristi upravo u tim slucajevima ali I veliku primenu ima kada je u pitanju zatvranje terasa,zimskih basti itd.Ovaj sistem se retko koristi kao fasadna pregrada jer nije moguce obezbediti potouno dihtovanje I zastitu od spoljasnjih uticaja.

Nagibno klizni sistem(kombi sistem) je odlicno resenje za fasadne pregrade. Zbog lakoce koriscenja I maksimalnog iskoriscenja prostorija bilo da je u zatvorenom ili otvorenom polozaju ovaj sistem je nasao veliku primenu kada je u pitanju opremanje modernih stambenih jedinica. Sistem funkcionise tako sto prilikom otvaranja krilo blago izlazi iz ravni I veoma lako otklizava u stranu. Pored ovakvog postoji mogucnost i KIP otvaranja. Takodje postoji mogucnost polu-automatskog I automatskog otvaranja